joi, 27 mai 2010

Eu cand vreau sa fluier,fluier...Cacat!Nu stiu sa fluier.





Motanul de Argint


"And the Silver Squirrel prize goes to: When I want to whistle I whistle"...cam asa a sunat goarnala la Berlin Film Festival.va dati seama,Cangurul de Argint...mai avea putin lua de Aur.dar ce zic eu de aur,putea sa ia chiar de Platina,ca sa nu mai zic cum Vulpea de Argint le-a fost oferita fiindca cea de Cristal le-a suflato in ultimul moment "Avatar"...varianta made in china.da ma aia nu erau albastii si erau galbeni.un documentar despre Na'vi aia care vand la Dragonul Rosu...
Si dupa ce a luat Ornitorincul de Argint si a uluit Europa intreaga era timpul sa ne dea si pe noi pe spate."coaiee,ma duc in mall sa vad Eu cand vreau sa fluier,fluier ca am auzit ca e pizda, a luat Iepurele de Argint ...e un fel de Oscar de-ala mai ruginit" si dupa "bag pula in fluieru' ma-sii si in Catelu' de Argint si in Mos Craciun,imi vreau banii inapoi"


Rezumat


Silviu este detinut intr-un penitenciar de langa Dunare.la fel ca-n Morometii.el savarseste pedeapsa de patru ani (pentru?) a violat doua lebede in timp ce pescuia ilegal tipari electrici pe malul Dunarii (nu stim,banuim) norocul lui ca pescuia pe mal.daca ar fi pescuit in apa...
El se afla la ultimele 5 zile de pedeapsa,motiv pentru care trebuie sa fie mai atent ca oricand sa nu scape sapunul ca ceilati detinuit sa nu aiba motiv de un "ramas bun" cald,adanc..
Ca un cacat facut colac peste pupaza,ma-sa aia plecata in Italia la cules de capsuni,portofele si boli venerice se gaseste sa se intoarca acasa,urmand sa plece inapoi cu fi-su ala mic,recte fratele lui Silviu.acesta se opune vehement iar tiganii joaca Lapte-Gros.apare Ana,o studenta in practica iar Silviu se indragosteste de ea,fiind singura femeie pe care o vede de cand i-a crescut parul pubian (inafar' de ma-sa).El promite sa o futa,sa o futa,sa o futa...
puscariasii nu-i mai da pace,Ursu evadeaza (evadeaza e mult spus)Ursu pleaca iar ma-sa e gata si ea de plecare.orbit de furie Silviu prinde un student de-ala si cum zicea Sergiu Nicolaescu: ii plange una la ficat.Ursu e prins de jandarmi ,batut ,scuipat si aruncat in carcera. situatia sare din pula in penis in momentul in care protagonistul bate un covor gardian si o ia ostatica pe Ana. ca sa nu o barbiereasca cu un ciob Silviu cere sa vina ma-sa.are un Golf 4 alb si ajunge repede.jura ca nu-l ia pe ala mic la munca in Italia si Silviu pleaca cu Ana si cu cu cine?mai cine?!...Ursu,evident.se duc la o cafea,se preda si apoi trece o masina ce cara geamuri termopan.the end


Ingredientele succesului


in opinia mea filmul asta n-a costat mai mult de 1000 ron.fara alea doua cafele de la sfarsit.
deci iata ce-ti trebuie sa "prepari" un film premiat cu Nevastuica de Argint:

  • o mana de puscariasi
  • un manelist (de-ala live)
  • o pereche de bascheti NIKE
  • Lapte-Gros
  • o mana de gardieni
  • un mobil+handsfree (defapt doua,unul sa fie si camera de filmat)
  • Ursu,atotplimbatorul
  • 7 pachete 10 pachete de tigari
  • un ciob Gilette (cu trei benzi de protectie sa nu se intample accidente)
  • o mana de studenti
  • doua cafele (defapt alea le platesc actorii ca ei le-a baut,da-i in cacat)


"Spicluiri" din film

(click pe poza pt. marire)




300.de parnaiasi




Momentum Zero



Wishlist

Burned by desire



"I swear on my mother's grave and cross my heart and hope I die!"...MY ASS



Ocluzii si concluzii



Nu stiu cat valoreaza Bufnita de Argint dar filmul asta nu pare de povestit nepotilor.e bunicel,isi are locul binemeritat in galeria filmelor romanesti de (mai-multa-sau-mai-putina) exceptie.mesajul a prins bine,a vazut o lume intreaga in ce hal e sistemul penitenciarelor din Romania.acum puscariasii romani din Occident care urmeaza sa fie extradati aleg injectia letala decat sa se intoarca "acasa" la dat pomii cu var.
Facand o comparatie "the whistle theory" nu se ridica niciodata la statutul filmului "4 luni in jurul lumii in 3 baloane,cu 2 curve".da-ti-i va rog si lui Mugiu un Piguin de Argint.

9 comentarii:

  1. Eu am fost la Multiplex si am vazut filmu si tare mi-a placut.
    Si dupa mine merita si Cangurul si Vulpea si Popandaul si Naparca de aur!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din ciclul: ce bine ca sunt, ce mirare ca esti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca vrei pe partea asta, si un prezervativ oprimat este tot din ciclu!(sau poate iesi din)

    RăspundețiȘtergere
  4. incredibil ce iti tulbura tie somnul, clatite stii sa faci,si ca sa fiu in tonul postului tau "tu cand vrei sa dormi, dormi!"

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte tare articolul si mai ales pozele - pentru ultimele 2 comentatoare am un sfat: mai futeti-va si voi, poate va mai ia din acreala, proastelor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-e dor de tine ..pe unde umbli..?

    RăspundețiȘtergere